سررسید ها در فرمت های متنوعی تولید میشوند اما انواع فرمت تاریخ سررسید به چند مورد اصلی خلاصه میشود. لذا قصد داریم در این مطلب شما را با انواع فرمت سررسید آشنا کنیم. همچنین ببینیم چرا این فرمت ها برای سررسید انتخاب میشوند. با ادامه مطلب همراه ما باشید.
فرمت سررسید روز شمار
آشناترین، پر استفاده ترین و پر کاربرترین فرمت سالنامه، همین فرمت روز شمار است. در فرمت روز شمار تمامی روزهای یک سال شمسی یک صفحه از سررسید را به خود اختصاص میدهد. البته نوع دیگری از سررسید روز شمار نیز وجود دارد که روزهای پنجشنبه و جمعه در یک صفحه جایگذاری میشود. علت اینکه این دو روز را در یک صفحه صحافی میکنند این است که تعداد صفحه های سررسید کمتر شود. چرا که سررسید روز شمار معمولی دارای 365 (366) صفحه فقط مخصوص روزهای سال است. به علاوه صفحه های ابتدایی و انتهایی آن نیز محاسبه میشود که حجم و اندازه سررسید را افزایش میدهد. لذا برای اینکه کمی از حجم سررسید کاسته شود، روزهای پنجشنبه و جمعه در یک صفحه قرار میگیرد.
در هر صفحه از این سررسید عدد تاریخ هر روز در گوشه راست سررسید همراه با تاریخ میلادی و قمری در اندازه ای کوچکتر چاپ شده است. مابقی صفحات برای یادداشت استفاده میشود. مثلا برخی افراد از یادداشت هر صفحه برای نوشتن برنامه روزانه استفاده میکنند. اما بعضی دیگر از افراد برای نوشتن رویدادهای روزانه (مثل نوشتن فروش روزانه محصولات خود) از فرمت سالنامه روز شمار بهره میبرند.
سررسید های روز شمار پدیده نقش با این فرمت تولید میشوند.
فرمت دو روز شمار
این فرمت سررسید مناسب افرادی است که میخواهند نوشته های مختصرتری را همراه خود داشته باشند. همچنین اندازه سررسید برایشان اهمیت دارد و نمیخواهند سررسید حجیمی داشته باشند.
در این فرمت سالنامه، در هر صفحه دو روز از هفته چاپ میشود. در واقع هر یک صفحه متشکل از دو روز است. روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه در یک روز چاپ میشوند. تعداد صفحات سررسید دو روز شمار با اطلاعات تقویمی 192 صفحه است. حجم این نوع سررسید نسبت به فرمت روز شمار کمتر است و برای حمل و جابجایی آسان انتخاب مناسبی است.
فرمت هفته شمار
در فرمت سالنامه هفته شمار طراحی به اینگونه است که هر هفته از سال در یک صفحه چاپ میشود. در هر سال 52 هفته داریم که تا صفحه 52 سررسید تماما شامل تقویم آن سال میباشد. باقی صفحات سررسید به صفحات یادداشت تخصیص یافته است. این نوع فرمت تاریخ سررسید نیز دارای 192 صفحه است. صفحات ابتدایی و انتهایی شامل برخی اطلاعات مهم تقویمی نیز در سررسید جایگذاری میشود. حجم این سررسید نیز با فرمت دو روز شمار یکسان است چرا که هر دو فرمت از 192 صفحه بهره میبرند.
فرمت سالنامه ماه شمار (یا ماه در دو صفحه)
این نوع فرمت سالنامه نیز طرفداران زیادی دارد و یکی از پرفروشترین فرمت های سررسیدهای پدیده نقش است. طراحی صفحات این سررسید به این صورت است که در هر دو صفحه یکماه از سال چاپ میشود. یعنی دو صفحه رو به روی هم متشکل از یک ماه کامل است. روزهای سال به صورت خانه هایی از یک جدول در کنار هم قرار داده شده اند و هر دو صفحه از سررسید را به خود اختصاص داده اند. در هر سال 12 ماه داریم که هر دو صفحه شامل یک ماه است در نتیجه 24 صفحه اول سررسید به ماه های سال اختصاص داده شده است. فرمت ماه شمار نیز دارای 192 صفحه همراه با صفحات ابتدایی و انتهایی است. صفحات یادداشت این سررسید بعد از صفحه 24 تا انتهای سررسید قرار داده شده اند.
نتیجه گیری
در این مطلب با هم خواندیم و دانستیم که سررسید در 4 فرمت کلی تدوین میشود. فرمت های رایج سررسید همین 4 فرمت میباشد که اغلب افراد از فرمت های روز شمار آن استفاده میکنند. اما فرمت های دیگر نیز مثل فرمت ماه شمار نیز مورد استفاده بسیاری از افراد و شرکت هایی است که می خواهند سررسید اختصاصی خود را داشته باشند.
شما نیز میتوانید دیدگاه خود را درباره بهترین فرمت سررسیدی که تا به حال داشته اید با ما و دیگر خوانندگان مطرح نمایید. به پایین همین مطلب مراجعه کنید و دیدگاه خود را بنویسید.